Siirry pääsisältöön

Aikuisten appelsiiniglögi ja täysin turhat minitalot


Onko sinulla liikaa aikaa? Tarvitsetko tekemistä, jolla saat tunnit täyteen ja fiiliksen, että olet saanut jotain “fiksua” aikaiseksi? Klikkasit tiesi oikeaan paikkaan! Tässä sinulle ohje itse valmistettuun glögiin ja pienen pieniin piparitaloihin, jotka maistuvat hyvältä, näyttävät kivalta ja eivät ole missään määrin tarpeellisia. Glögin ja pipareiden kanssa on myös mukavampaa kauhistella sivusta Bläk fraidein kulutusjuhlaa, joka ei myöskään ole missään määrin tarpeellinen.

Appelsiiniglögi

7,5 dl punaviiniä
2,5 dl appelsiinimehua
90 g ruokokidesokeria (noin 1 dl)
2-3 kanelitankoa
4-5 tähtianista
1 rkl kokonaisia neilikoita
1 kpl vaniljatankoa
appelsiininkuorta
tuoretta inkivääriä

Kuumenna appelsiinimehua ja sokeria kattilassa, kunnes seos kiehahtaa ja sokeri on kokonaan liuennut mehuun. Nosta liedeltä jäähtymään. Ota appelsiinin kuoresta 2-3 muutaman sentin levyistä suikaletta veitsellä. Inkivääripalanen saa olla noin peukalonpään kokoinen, kuori se veitsellä ja pilko muutamaan osaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet mehun sekaan. Laita myös tanko mehuun. Kun mehu on jäähtynyt vähintään huoneenlämpöiseksi, lisää punaviini ja mausteet kattilaan. Anna maustua ainakin yön yli jääkaapissa. Jos haluat voimakkaammin mausteista glögiä, anna maustua pidempään. Tarjoile kuumana appelsiinisiivun ja piparitalojen kera.


Pipareiden ja pikeerin reseptit löydät täältä. Puolita resepti, ellet toivo pipari-lähiötä keittiöösi. Tässä sinulle tulostettavat kaavat taloille, jos et halua tuhlata rahaa muotteihin. Kaikilla meistä on varmasti tarpeeksi tavaraa.

Suosittelemme leikkaamaan pienet yksityiskohdat vasta pellillä, jotta et menetä hermojasi heti kättelyssä - jätä kiroaminen talojen kokoamiseen ja koristeluun. Pipareiden alkuperäisestä reseptistä poiketen kauli taikina 2-3 millimetrin paksuiseksi ja paista piparitalojen osia vain noin 4 minuuttia, sillä ne palavat helposti.

Anna osien jäähtyä tasaisella pinnalla ja kokoa talot sulatetulla sokerilla. Peitä paistinpannun pohja kidesokerilla ja kuumenna, kunnes sokeri on kauttaaltaan sulanut. Pidä kokoamisen ajan paistinpannua liedellä pienimmällä lämmöllä, jotta sokeri ei kovetu. Anna koottujen talojen jäähtyä ennen koristelua.

Vinkki! Dippaile yksi kiinnitettävä sivu kerrallaan, sillä sokeri jämähtää hyvin nopeasti.


Kulutusvapaata viikonloppua!

- A & S -

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minttusuklaaöverit

Mielummin överit kuin vajarit, vai miten se meni? Tänään, 19.2. vietetään herkullista Minttusuklaapäivää. Halusimme juhlistaa päivää vegaanisella minttusuklaa-piirakalla ja minttumarengeilla. Nykyään aikaa ei taida olla oikeastaan kenelläkään, joten selitykset sikseen ja itse asiaan, eli leipomaan!
Minttusuklaa-piirakka 10 hlö (20cm halkaisija)
Pohja:
200 g kaurakeksejä 20 g rouhittua tummaa suklaata 20 g kaakaojauhetta 60 g margariinia
Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini, kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Pyöräytä ainekset tasaiseksi ja levitä öljytylle irtopohjaiselle piirakkavuoalle. Painele massa huolellisesti vuoan reunoille ja laita kylmään odottamaan.

Vinkki! Piirakasta saa gluteenittoman vaihtamalla pohjan keksit esimerkiksi gluteenittomiin kaurakekseihin.

Täyte:

350 g tummaa suklaata
225 g Kaslink kauravispiä 40 g margariinia
2-3 tl piparminttuaromia

Paloittele suklaa metalliseen kulhoon. Kiehauta kauravispi, kaada se suklaan päälle ja anna seistä muutama minuutti sekoit…

V#%&n hyvät mokkapalat ja isänpäivän fiilistelyä

Isä, isi, iskä, faija, fade, fatksu, pappa, papi, padre, se jäbä joka tuikkas purkkiin - mitä näitä nyt on. Nimestä huolimatta meillä kaikilla on jonkinlainen isä tai muisto hänestä ja koska aihe saattaa olla monelle herkkä, ei ryvetä siinä sen enempää. Homman nimi on siis se, että isänpäivä on tuloillaan ja monet haluavat leipoa sen kunniaksi. Tämän reseptin voi kyllä leipoa vain itseäänkin varten, me ei tuomita.
Mistä faijat diggaa? Monet isukit pitävät ainakin kahvista ja tätä reseptiä onkin inspiroinut Sofian isän kahviaddiktio. Hänelle maistuu aamukahvit, aamupäivän sumpit, lounastsufeet, iltapäivämokat ja kupposet vielä jälkkärin kuin jälkkärin kanssa. Nyt ei puututa siihen, onko tuo nyt enää tervettä, sillä isänpäivänä isä saa, mitä isä haluaa.
Törmäsimme isänpäivälahjoja etsiessä kahvipakettiin, jolle ei voinut olla naurahtamatta ja päätimme napata sumpin testattavaksi. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaikka olisihan se ihan v%#&n siistiä. Kyseessä on siis Dick Johnsonin …

Brunssia s**tana! Vol. 2

Hei sinä, meidän ainoa lukija. Tällä viikolla jaamme sinulle pari uutta herkkureseptiä kesän brunssipöytään. Ole hyvä, äiti.
Bongasimme erään kaupan somesta pinkkejä tiikerisitruunoita ja ajattelimme, että "p*rkele noita on saatava". Messiin tarttui siis pussillinen tiikerisitruunoita ja päätimme väsätä niistä kesäisen sitruunapiirakan.
Turns out, pinkit tiikerisitruunat eivät olleet sisältä pinkkejä ja ne maistuvat ihan tavallisilta sitruunoilta. Eli seuraavassa reseptissä voi käyttää mitä tahansa sitruunoita.


Sitruuna-aquafabapiirakka 6-8 hlö (Ø 20cm):
Pohja:

230 g vehnäjauhoja
110 g margariinia
45 g siirappia
Sitruunan kuorta
Sitruunatäyte:
2 rkl perunajauhoja 250 g kookosmaitoa 75 g sokeria 2 sitruunan kuori ja mehu 30 g margariinia
Aquafaba-marenki:
50 g aquafabaa (kikhernelientä) 50 g sokeria 1/2 tl etikkaa


Valmista pohja pyörittämällä ainekset tasaiseksi massaksi, kelmuta valmis setti ja laita kylmään vetäytymään noin puoleksi tunniksi. Kauli massa melko ohueksi levyksi ja aseta ölj…