V#%&n hyvät mokkapalat ja isänpäivän fiilistelyä


Isä, isi, iskä, faija, fade, fatksu, pappa, papi, padre, se jäbä joka tuikkas purkkiin - mitä näitä nyt on. Nimestä huolimatta meillä kaikilla on jonkinlainen isä tai muisto hänestä ja koska aihe saattaa olla monelle herkkä, ei ryvetä siinä sen enempää. Homman nimi on siis se, että isänpäivä on tuloillaan ja monet haluavat leipoa sen kunniaksi. Tämän reseptin voi kyllä leipoa vain itseäänkin varten, me ei tuomita.

Mistä faijat diggaa? Monet isukit pitävät ainakin kahvista ja tätä reseptiä onkin inspiroinut Sofian isän kahviaddiktio. Hänelle maistuu aamukahvit, aamupäivän sumpit, lounastsufeet, iltapäivämokat ja kupposet vielä jälkkärin kuin jälkkärin kanssa. Nyt ei puututa siihen, onko tuo nyt enää tervettä, sillä isänpäivänä isä saa, mitä isä haluaa.

Törmäsimme isänpäivälahjoja etsiessä kahvipakettiin, jolle ei voinut olla naurahtamatta ja päätimme napata sumpin testattavaksi. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaikka olisihan se ihan v%#&n siistiä. Kyseessä on siis Dick Johnsonin “Vitun hyvä kahvi”, joka on eettisesti tuotettu ja Suomessa paahdettu kenialainen kahvi. Itse ostimme paketin Dick Johnsonin parturiliikkeestä, mutta sitä saa ilmeisesti tilattua netistäkin.



Mikä olisikaan paras resepti, joka yhdistää leivontablogin ja V#%&n hyvä kahvin? No V#%&n hyvät mokkapalat, tietenkin!

Haluamme tällä reseptillä korjata käsityksen siitä, että gluteeniton ja vegaaninen olisi aina terveellistä. Tämä ohje on mitoitettu 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Tuplaa resepti, mikäli haluat tehdä pellillisen mokkapaloja. Teimme näistä mokkapaloista gluteenittomat, mutta voit myös korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla. 

Pohja:

150 g sokeria
175 g gluteenitonta jauhoseosta
50 g kaakaojauhetta
1½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
¼ tl vaniljapulveria tai yhden vaniljatangon siemenet
½ banaani
55 g rypsi-, rapsi-, kookos- tai auringonkukkaöljyä (oliiviöljystä saattaa tulla hieman jännä maku)
175 g kaurajuomaa
1 tl etikkaa
40 g sulatettua tummaa suklaata
100 g rouhittua tummaa suklaata

Kuorrute:

100 g margariinia
200 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
5 rkl valmiiksi keitettyä ja jäähtynyttä vahvaa kahvia

Valmista ensin pohja. Mittaa kaurajuoma ja etikka astiaan ja laita sivuun. Sulata suklaa varovasti joko vesihauteessa tai mikrossa. Yhdistä sokeri, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, ruokasooda, suola ja vanilja. Soseuta banaani ja lisää se kaurajuoman, etikan ja öljyn kanssa kuiviin aineksiin. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää sulatettu suklaa joukkoon. Pyöräytä vielä suklaarouhe mukaan ja levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kiinteältä, eikä hammastikkuun tai veitseen jää raakaa taikinaa. Pidä odotellessasi tauko ja nuolaise kulhot ja työvälineet puhtaaksi. Nam.



Varmista, että pohja on tarpeeksi jäähtynyt, ennen kuin teet kuorruteen. Vaahdota tomusokeri ja margariini. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, lisää kahvi ja pyöräytä tasaiseksi. Levitä kuorrute haluamallasi tyylillä pohjan päälle ja laita koko setti jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Koristele, paloittele ja tarjoile ihan miten huvittaa. Allergiat ja erityisruokavaliot huomioidessa on syytä olla tarkkana koristeiden kanssa, sillä esimerkiksi suurin osa suklaakoristeista sisältää soijalesitiiniä ja jotkut hopeakuulat saattavat sisältää kalasta valmistettua gelatiinia.


Kofeiinintäyteistä isänpäivää!

- A & S -

P.S. Mokkapalat ovat yleensä maukkaimmillaan seuraavana päivänä.

P.P.S. Oli muuten v#%&n hyvää!



Kommentit

Suositut tekstit