Minttusuklaaöverit


Mielummin överit kuin vajarit, vai miten se meni? Tänään, 19.2. vietetään herkullista Minttusuklaapäivää. Halusimme juhlistaa päivää vegaanisella minttusuklaa-piirakalla ja minttumarengeilla. Nykyään aikaa ei taida olla oikeastaan kenelläkään, joten selitykset sikseen ja itse asiaan, eli leipomaan!

Minttusuklaa-piirakka 10 hlö (20cm halkaisija)

Pohja:

200 g kaurakeksejä
20 g rouhittua tummaa suklaata
20 g kaakaojauhetta
60 g margariinia

Murenna keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini, kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Pyöräytä ainekset tasaiseksi ja levitä öljytylle irtopohjaiselle piirakkavuoalle. Painele massa huolellisesti vuoan reunoille ja laita kylmään odottamaan.

Vinkki! Piirakasta saa gluteenittoman vaihtamalla pohjan keksit esimerkiksi gluteenittomiin kaurakekseihin.


Täyte:

350 g tummaa suklaata
225 g Kaslink kauravispiä
40 g margariinia
2-3 tl piparminttuaromia

Paloittele suklaa metalliseen kulhoon. Kiehauta kauravispi, kaada se suklaan päälle ja anna seistä muutama minuutti sekoittamatta. Lisää joukkoon kuutioitu margariini ja aromi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos on jäähtynyt liikaa, eikä suklaa tai margariini sula joukkoon, kulhoa voi lämmittää varovasti vesihauteessa. Huomioithan, että muoviset kulhot eivät passaa tähän hommaan.
That sh*t melts.

Maista ja mausta halutessasi lisää. Valuta tasainen suklaaseos pohjan päälle ja tasoita pinta tarvittaessa. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Nosta piirakka huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua, ellet halua käyttää kirvestä kakkulapiona.

Vinkki! Piparminttuaromin tilalla voi käyttää muitakin aromeja. Klikkaamalla tästä löytyy lisätietoa vegaanisista elintarvikearomeista ja -väreistä.


Vegaaniset minttumarengit (noin yksi pellillinen):

40 g kikhernelientä
20 g tomusokeria
20 g sokeria
1 tl sitruunamehua
maustemitallinen piparminttuaromia

Vaahdota kikherneliemi kevyeksi vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon sokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes marenki muodostaa kovia huippuja vispilää nostaessa. Pyöräytä lopuksi sitruunamehu ja aromi vispilällä massaan. Älä vatkaa enää liikaa, sillä marenki saattaa löystyä. Laita vaahto pursotinpussiin vapaavalintaisen tyllan kanssa ja pursota pellille haluamasi kokoisia marenkeja. Marengeista kannattaa kuitenkin tehdä keskenään saman kokoisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Paista 100 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Marengit ovat valmiita, kun ne tuntuvat koskettaessa kuivilta, mutteivät ole saaneet paiston aikana väriä pintaan.

Vinkki! Marengit voi halutessaan värjätä elintarvikeväreillä esimerkiksi vihreäksi.


Piirakka kannattaa koristella juuri ennen tarjoilua, sillä marengit ja tuore minttu saattavat yön aikana nahistua jääkaappioloissa. Marengit säilyvät kuitenkin huoneenlämmössä jopa viikon. Suosittelemme säilyttämään marenkeja esimerkiksi muovisessa rasiassa, kuitenkin antaen kannen olla raollaan.


Minttusuklaisin terveisin,

- A & S -

Ps. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, mutta Kaslinkin kauravispi on bestest!



Kommentit

Suositut tekstit