Brunssia s**tana! Vol. 1



Pakko sanoa, että huomasimme jälleen miksi emme päivitä blogia kovin usein. Tsiisus mikä operaatio. Hatunnosto ja kumarrus kaikille ammattibloggaajille!
For realz!

Ensin pitää suunnitella blogirumba, testata reseptejä, kuvata koko komeus, muokata fotot komeaksi, kirjoittaa järkevää tekstiä, muokata tekstiä järkevämmäksi, sommitella kuvat ja teksti kivasti ja keksiä vielä mielenkiintoa herättelevä otsikko. Vasta sitten voi julkaista koko roskan.

Saimme kuitenkin kyhättyä kasaan h*lvetin hienon brunssipöydän ja neljä herkullista reseptiä, joista kaksi jaamme nyt ja kaksi myöhemmin. Tällä viikolla luvassa suolaista mutusteltavaa esimerkiksi juhannuksen brunssipöytään.

Onko se piirakka? Onko se pizza? Mikä v*ttu se on?
Mekään emme tiedä, mutta kulkee nimellä galette.


Kesäkurpitsagalette (4-6hlö):

Pohja:

170 g vehnäjauhoja
90 g grahamjauhoja
100 g vesi
60 g öljyä
5 g suolaa

Täyte:

Vegaanista levitettä
1 kesäkurpitsa
Kalamataoliiveja

Mausteöljy:

4 rkl oliiviöljyä
2 rkl etikkaa
2 valkosipulin kynttä
Nippu timjamia
Suolaa
Pippuria

Punnitse kaikki pohjan ainekset kulhoon ja vaivaa käsin muutaman minuutin ajan, kunnes massa on tasaista. Kääri se kelmuun ja sujauta jääkaappiin odottamaan muun valmistelun ajaksi.

Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa se kolmeen osaan ja siivuta ohuiksi suikaleiksi. Pistä suikaleet itkemään. Tuhma kurpitsa! Eiköku, ripottele suolaa leivinpaperille, lado suikaleet suoraan suolan päälle ja heittele suolaa vielä päällekin.

Käytimme kivellisiä kalamataoliiveja, koska ne maistuu muka paremmilta. Kivet saa kätevästi oliiveista pois painamalla niitä ennen puolittamista esimerkiksi lasin pohjalla. Tyyli on tietenkin vapaa, mutta kivet kannattaa kuitenkin poistaa.

Valmista mausteöljy. Mittaa kulhoon öljy ja etikka. Hienonna valkosipulit ja timjami ja lisää ne öljyn ja etikan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kaulitse levännyt pohja ohueksi soikioksi tai ympyräksi jauhoja apuna käyttäen. Tämän voi tehdä suoraan leivinpaperin päällä. Voitele pohja levitteellä. Käytimme tomaatilla ja basilikalla maustettua kaurapohjaista levitettä, mutta maustamatonkin käy hyvin, jos mausteet pelottavat. Jätä reunoille muutama sentti tilaa, jotta ne saa käännettyä.


Pyyhkäise vaikkapa talouspaperilla ylimääräiset suolat kesäkurpitsoista ja lado ne pohjan päälle. Levitä mausteöljy kurpitsaviipaleiden päälle ja ripottele lopuksi vielä oliivit. Käännä reunat täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia ja tarjoile tuoreen timjamin kera.

Vinkki! Mikäli levitettä jää yli, sitä voi käyttää galetten reunojen dippailuun.


Seuraavaksi luvassa muffineja, jotka maistuvat myös niille ihmetyypeille, jotka "eivät niinkään pidä makeasta". Suolaiset parsamuffinit ovat hiton helppo lisä kesän brunssipöytään ja niillä saa myös tukittua ärsyttävien perheenjäsenten suut. Jep, perhe on pahin.

Parsamuffinit (12 kpl):

6 tankoparsaa
6 kirsikkatomaattia
175 g vehnäjauhoja
100 g grahamjauhoja
250 g kauramaitoa
80 g oliiviöljyä
15 g etikkaa
1 tl soodaa
3/4 tl suolaa
Valkopippuria
Sormisuolaa
Oliiviöljyä



Napsauta parsojen varret ja heitä ns. päätypalat jorpakkoon. Leikkaa kukinnot sivuun ja paloittele loput varresta noin puolen senttimetrin paksuisiki paloiksi. Puolita kukinnot ja kirsikkatomaatit.

Mittaa kulhoon kuivat ainekset. Yhdistä oliiviöljy, kauramaito ja etikka ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää mausteet ja parsapalat. Jaa massa muffinivuokiin ja paina muffinien päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja kukinnot. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Sutaise oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa uunista tulleiden muffinien päälle.


Toivottavasti reseptit natsaa, eikä tarvitse kuunnella kenenkään ruikutusta! Ensi viikolla käymme makeiden brunssiherkkujen kimppuun.

Adiós! Hasta la parsa! We'll be back.

- A & S -



Kommentit

Suositut tekstit